Ostaisinko osamaksulla?

Osissa omaksi ostaminen sopii kaikille, jotka haaveilevat oman kodin omistamisesta, mutta eivät halua käyttää pankkien tai kiinteistönvälittäjien palveluita. Palvelun kautta on myös mahdollista päästä omaan kotiin ilman alkupääomaa.

Miten kannattaa edetä?

Selvitä oma maksukykysi tulojesi ja menojesi perusteella. Apuna voit käyttää vaikka pankkien lainalaskureita. Niillä voit selvittää, paljonko maksaisit omasta asunnosta verrattuna vaikkapa nyt maksamaasi vuokraan. Pankkien tulo- ja menolaskureita kannattaa myös hyödyntää, sillä niiden avulla saat kätevästi arvioitua, millainen lainanhoitokykysi on arkimenojen jälkeen.

Ota huomioon, että omistusasunnossa on lainanhoitokulujen lisäksi muitakin kuluja. Tällaisia ovat muun muassa hoitovastike, vesimaksut ja sähkö. Kiinteistöissä lisäkuluja aiheuttavat muun muassa kiinteistövero ja lämmitys.

Arvioi oma lainanhoitokykysi mahdollisimman realistisesti ja varaudu erilaisiin muutoksin. Näin voit välttyä ikäviltä yllätyksiltä.

Tutustu myytäviin kohteisiin ja ota meihin yhteyttä sinua kiinnostavan kohteen esittelysivun kautta. Lähetämme yhteystietosi ja viestisi myyjälle, ja voitte yhdessä sopia jatkosta. Muista selvittää hakemasi alueen hintataso etukäteen, jotta olet neuvotteluissa samalla viivalla myyjän kanssa.

Eikö sinulle sopivaa kohdetta ole löytynyt. Ilmoittaudu asunnon hakuun tästä:

Hinta maksimissaan 180 000 €. Laina-aika mieluiten 30 vuotta, mutta mahdollista lunastaa kokonaan omaksi 10 – 15 vuoden jälkeen. Kaikki tarjoukset huomioidaan. Olen työssäkäyvä, vakuuksia on ja luottotiedot ovat kunnossa.

4 h, k, s. Maksimihinta 200 000 €. Lyhennys ja korko kuussa maksimissaan 1 000 - 1 200 € kuukaudessa. Kaikki tarjoukset huomioidaan.

Etsin omakotitaloa 80 – 250 m2 isolla tontilla Vihdistä tai Kirkkonummelta. Hinta maksimissaan 220.000 €. Maksuehdotus: Lyhennys ja korko 30.8.2017 saakka 700 € kuukaudessa. Sen jälkeen 2 – 4 vuotta noin 1 300 € kuukaudessa, jonka jälkeen maksetaan loppusumma kokonaisuudessaan. Ota yhteyttä.

Etsin Pohjois-Helsingistä isoa kaksiota tai kolmiota 60 – 80 m2 Siltamäki-Suutarila alueelta. Osamaksulla ostettaessa maksan 8 – 10 vuotta lyhennystä ja korkoa 600 € kuukaudessa. Lunastus sen jälkeen loppusummalle. Ostan asunnon syksyllä. Tarjoa pian.

4-henkinen perhe etsii vähintään 4h+k omakotitaloa Kajaanista. Mielellään taajaman ulkopuolelta, mutta ei kuitenkaan yli 20 km päässä keskustasta. Kokemusta omakotitaloasumisesta on ja remontointitaitoa löytyy. Ota yhteyttä.

Ladataan...