Ostaisinko osamaksulla?

Osissa omaksi ostaminen sopii kaikille, jotka haaveilevat oman kodin omistamisesta, mutta eivät halua käyttää pankkien tai kiinteistönvälittäjien palveluita. Palvelun kautta on myös mahdollista päästä omaan kotiin ilman alkupääomaa.

Miten kannattaa edetä?

Selvitä oma maksukykysi tulojesi ja menojesi perusteella. Apuna voit käyttää vaikka pankkien lainalaskureita. Niillä voit selvittää, paljonko maksaisit omasta asunnosta verrattuna vaikkapa nyt maksamaasi vuokraan. Pankkien tulo- ja menolaskureita kannattaa myös hyödyntää, sillä niiden avulla saat kätevästi arvioitua, millainen lainanhoitokykysi on arkimenojen jälkeen.

Ota huomioon, että omistusasunnossa on lainanhoitokulujen lisäksi muitakin kuluja. Tällaisia ovat muun muassa hoitovastike, vesimaksut ja sähkö. Kiinteistöissä lisäkuluja aiheuttavat muun muassa kiinteistövero ja lämmitys.

Arvioi oma lainanhoitokykysi mahdollisimman realistisesti ja varaudu erilaisiin muutoksin. Näin voit välttyä ikäviltä yllätyksiltä.

Tutustu myytäviin kohteisiin ja ota meihin yhteyttä sinua kiinnostavan kohteen esittelysivun kautta. Lähetämme yhteystietosi ja viestisi myyjälle, ja voitte yhdessä sopia jatkosta. Muista selvittää hakemasi alueen hintataso etukäteen, jotta olet neuvotteluissa samalla viivalla myyjän kanssa.

Eikö sinulle sopivaa kohdetta ole löytynyt. Ilmoittaudu asunnon hakuun tästä:

Ilmoittaudu ostajaksi